Summer splash popusti do -20% - nakup
> +386 (0) 31 545 725
KOLORKY Otroške plenice NIGHT 5-8kg

KOLORKY Otroške plenice NIGHT 5-8kg

KOLORKY Otroške plenice DAY

Tako nizko, kot 8,99 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
8595658100018
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 8,99 €

KOLORKY DAY

Mislijo na zdravje vašega otroka in na okolje ter naravo okoli nas. Narejene so iz naravnih in obnovljivih materialov, zaradi tega so prijazne nežni otroški koži, z unikatnim potiskom in dizajnom pa poudarijo dojenčkov slog. Več o otroških plenicah Kolorky day si lahko preberete spodaj.

KAJ VAM NI TREBA SKRBETI PRI OTROŠKIH PLENICAH KOLORKY?

Skrbeti vam ni treba, da bi pleničke otrokom povzročale izpuščaje, alergijo ali astmo. Kolorky ne vsebujejo:

  • ftalatov(lahko pri otrocih porušijo hormonsko ravnovesje in v najslabših primerih vodijo do neplodnosti, dihalnih težav, alergij in drugih kroničnih bolezni),
  • polivinilklorida – PVC(lahko vsebuje strupene kemikalije),
  • lateksa (lahko povzroči alergijske reakcije) ter
  • klora in njegovih derivatov.

4 RAZLOGI, ZAKAJ BOSTE RADI IMELI OTROŠKE PLENICE KOLORKY:

  1. imajo svojstven in unikaten potisk,
  2. so EKO,
  3. ne povzročajo izpuščajev,
  4. ne bodo premočile.

Katere velikosti pleničke izbrati?

Velikost
S
M
L
XL
Teža otroka
3-6 kg
5-8 kg
8-13 kg
12-16 kg
Število plenic
25
21
19
17

Sestava:

Otroške plenice Kolorky - Day - sestava

SAP

SAP je gel z visoko vsebnostjo superabsorbentnega polimera. Je zelo razširjena organska spojina, za katero je dokazano, da nima strupenih, toksičnih ali škodljivih lastnosti. To so drobni kristali, ki absorbirajo do 300-krat večjo težo, hkrati pa absorbirajo vonj. SAP je mogoče reciklirati, vendar na žalost ni biološko razgradljiv. Lahko pa vam zagotovimo, da njegove nestrupene lastnosti ne obremenjujejo narave.

Zakaj se uporablja v otroških plenicah? SAP je antibakterijski in absorbira tekočino in vonj v absorbcijskem sistemu.

Celuloza

Celuloza ima odlične vpojne lastnosti in je ob zagotovljenih pravih pogojih popolnoma biorazgradljiva. Pridelujejo jo bodisi iz letnih rastlin, kot so lan, bombaž ali iz lesa – najpogosteje smreka. S celulozo se izvaja način beljenja, kateri se ne izvede s klorom kot je to običajno pri drugih blagovnih znamkah pleničk, ampak se pri kolorkah uporablja TCF (metoda brez klora). To je metoda, pri kateri se za beljenje uporablja kisik, ozon ali vodikov peroksid.

Zakaj in kje je celuloza v otroških plenicah? Nameščena je po celotni površini vpojnega sistema, da zanesljivo odstrani vlago iz občutljive otroške kože, ki povzroča draženje kože in nastanek pleničnih izpuščajev.

Indikator vlage

To je trak, ki vsebuje stearinsko kislino, polivinilpirolidon (PVP), antioksidant, kolofonij in kolonski indikator.

Zakaj in kje je indikator vlage v otroških plenicah? Na sredini plenice boste našli rumeno črto. Ko le-ta pride v stik s tekočino, postane zelene. In, ko bo postala vsa zelena, boste vedeli, da je čas za ponovno previjanje otroka.

LDPE

LDPE je nestrupena in reciklirana plastika, s katero se srečujete vsak dan. Na primer v obliki torbe, v kateri ste danes nosili nakup.

Zakaj in kje je LDPE v otroških plenicah? LDPE ščiti pred uhajanjem tekočine v vpojnem sistemu, najdemo pa ga tudi na zapiralnem traku plenic, ker zagotavlja, da se plenica lepo drži.

Netkana tkanina

Diha, je lahka, ekološko čista in razgradljiva. Lahko si jo predstavljate kot zelo trpežno tkanino, ki nastane z raztezanjem in zgibanjem sintetičnih vlaken.

Zakaj in kje je netkana tkanina v otroških plenicah ? Prepleta vpojni sistem, sprednjo dihajočo tkanino in elastični pas plenic, tako da lahko otrokova koža diha brez težav.

Naši certifikati