Aquascale®​ -15% - nakup
> +386 (0) 31 545 725

Varovanje osebnih podatkov, politika zasebnosti in piškotki

1 . Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Evina sobica, Eva Krumpak S.P. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine www.evinasobica.si. Zbrane osebne podatke bo podjetje uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. S tem se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za čas, ki ga določa Zakon o varovanju osebnih podatkov. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. Podjetje Evina sobica lahko podatke posreduje izključno in samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov, to je dostavna služba GLS Slovenia kateri bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov (samo v primeru, če uporabnik ne poda telefonske številke) uporabnika.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Ob prvem obisku naše spletne trgovine se vam prikaže obvestilo o piškotkih. Izbirate lahko med različnimi vrstami namestitev za piškotke:
Po nastavitvi beleženja piškotkov obvestilo o piškotkih zaprete s klikom na oznako »x« (zgornja desna stran obvestila o piškotkih) ali s klikom na ikono z oznako »C« (spodnja desna stran obvestila o piškotkih). Kliknete lahko tudi na gumb »sprejmi«. V tem primeru bodo omogočeni statistični piškotki, ne pa tudi piškotki za oglaševanje. V kolikor zaprete okno brez izbire nastavitev beleženja piškotkov, bodo vsi opcijski piškotki onemogočeni. Nastavitve zasebnosti lahko kadarkoli spremenite, tako da v spodnjem desnem kotu naše spletne strani kliknete na ikono z oznako »C«. Ponovno se vam bo odprlo okno z obvestilom o piškotkih z nastavitvami zasebnosti. V primeru, da imate na vašem brskalniku že shranjene piškotke, bodo po zavrnitvi beleženja ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti posameznega piškotka bodo le-ti tudi odstranjeni. Uporaba (shranjevanje in brisanje) piškotkov je sicer tudi pod nadzorom brskalnika. Piškotke imate možnost izbrisati, njihovo shranjevanje pa omejiti ali onemogočiti v nastavitvah brskalnika, s katerim obiskujete spletna mesta (nastavitve se razlikujejo glede na tip in verzijo brskalnika)

2. Politika zasebnosti

Zagotavljanje zasebnosti
Podjetje Evina sobica, Eva Krumpak S.P. se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. Evina sobica, Eva Krumpak S.P. spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bomo storili vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

3. Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Evina sobica, Eva Krumpak S.P. je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika. Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Ponudnik podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Za kaj se uporabljajo vaši podani osebni podatki?

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če nam podate svoje soglasje tudi informacije o naših promocijah glede novih izdelkov ter posebnih ponudb, ki vam jih kot obvestila pošiljamo preko elektronske pošte in telefonske številke vse, dokler ne pošljete zahteve za odjavo. V tem okviru se zbirajo naslednji podatki:
• ime in priimek;
• naslove za dostavo;
• podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
• davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
• geslo v šifrirani obliki;
• kontaktno telefonsko številko;
• državo bivanja;
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki spletne strani, Evina sobica, Eva Krumpak S.P. ne odgovarja.

Namen obdelave podatkov
Podjetje bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:
• Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
• Za vodenje evidenc o strankah.
• Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.
• Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani
• Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic)

Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje. To soglasje je podano za določen čas 5 let. Oseba, ki izda to privolitev, potrjuje, da bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke v času trajanja privolitve. Osebne podatke bo obdeloval le upravitelj ali oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi. Soglasje je mogoče kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na e-mail naslov info@evinasobica.si pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naš naslov.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.


4. Piškotki

Kaj so piškotki in za kaj jih uporabljamo?

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Zakaj so piškotki potrebni? So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Kaj zbiramo?

Vaše osebne podatke zbiramo v različnih situacijah v različnem obsegu in za različne namene.

Podjetje Evina sobica, Eva Krumpak s.p. (v nadaljevanju EVINA SOBICA) uporablja piškotke za namen zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi, urejata Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Splošna uredba EU o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Za potrebe poslovanja spletne trgovine www.evinasobica.si (ob nakupu) zbiramo spodaj navedene osebne podatke uporabnikov:
 • ime in priimek
 • naslov za dostavo in naslov za račun
 • kontaktne informacije (e-mail naslov in telefonsko številko)
 • ter ostale podatke, ki (in če) jih ob oddaji naročila vnesete v obrazce na spletnem mestu     
Za potrebe zagotavljanja varnosti, predvsem z namenom preprečitve zlorabe kreditne kartice (ob nakupu) ter z namenom preprečitve napada na informacijski sistem (ob obisku spletne strani) se zbirajo tudi podatki o IP naslovu in z njim povezani lokaciji naprave, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.
Vsakemu uporabniku se dodeli sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik ali mobilno napravo lahko shranimo tudi druge piškotke – več o piškotkih si lahko preberete v poglavju o piškotkih v Politiki zasebnosti.
Za razširjene funkcionalnosti, kot so hitrejši nakup, opomniki na obvestilo o ponovni zalogi artiklov ipd. (ob registraciji) zbiramo nekatere dodatne osebne podatke, predvsem pa nastavitve v vašem uporabniškem računu:
 • uporabniško ime (e-mail naslov)
 • geslo v šifrirani obliki (ki je znano le uporabniku
 • shranjene naslove (naslov za dostavo, naslov za izdajo računa
 • seznam preteklih naročil
 • naročilo na e-novice
 • seznam želja
 • ocene in komentarje o artiklih

V skladu z evropsko GDPR uredbo so del osebnih podatkov tudi nekateri piškotki, ki se naložijo na vašo stran ob obisku spletne trgovine. Nekateri piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletne trgovine in so izvzeti iz evropske GDPR uredbe. Ostali piškotki (statistični piškotki in piškotki za oglaševanje) pa so opcijski - za njihovo uporabo potrebujemo vašo privolitev. Te piškotke uporabljamo za stalne izboljšave spletne strani in ponudbe, za razumevanje nakupovalnih vzorcev naših strank ter za marketinške in promocijske aktivnosti. Več o tem, katere podatke zbiramo preko piškotkov in kako jih uporabljamo, čas hrambe piškotkov ter nastavitve zasebnosti si lahko preberete v poglavju o piškotkih v Politiki zasebnosti. Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku EVINA SOBICA shranjujejo trajno (vendar največ za 10 let), če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska, izbrišejo se po eni uri neaktivnosti. Trajni piškotki so shranjeni na računalnik ali mobilno napravo obiskovalca.

Za izčrpen seznam piškotkov, ki jih zbiramo, glejte razdelek Seznam piškotkov, ki jih zbiramo.

Kaj počnemo z informacijami, ki jih zberemo?

Te informacije potrebujemo, da razumemo vaše potrebe in vam zagotovimo boljšo storitev, in zlasti iz naslednjih razlogov:

 • Interno vodenje evidenc.
 • Podatke lahko uporabimo za izboljšanje naših izdelkov in storitev.
 • Občasno lahko pošiljamo promocijska e-poštna sporočila o novih izdelkih, posebnih ponudbah ali drugih informacijah, ki jih menim, da bi vam lahko bil zanimiv e-poštni naslov, ki ste ga navedli.
 • Občasno lahko vaše podatke uporabimo tudi za stik z vami za namene tržnih raziskav. Lahko vas kontaktiramo po e-pošti, telefonu, faksu ali pošti. Podatke lahko uporabimo za prilagajanje spletne strani glede na vaše interese.

Varnost

Zavezani smo k zagotavljanju varnosti vaših podatkov. Da bi preprečili nepooblaščen dostop ali razkritje, smo uvedli ustrezne fizične, elektronske in upravljavske postopke za varovanje in zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo na spletu.

Kako uporabljamo piškotke?

Piškotek je majhna datoteka, ki zahteva dovoljenje za namestitev na trdi disk vašega računalnika. Ko se strinjate, je datoteka dodana in piškotek pomaga analizirati spletni promet ali vas obvesti, ko obiščete določeno spletno mesto. Piškotki omogočajo spletnim aplikacijam, da se odzovejo na vas kot posameznika. Spletna aplikacija lahko svoje delovanje prilagodi vašim potrebam, všečkom in nevšečnostim, tako da zbira in si zapomni informacije o vaših preferencah.

Uporabljamo piškotke dnevnika prometa, da ugotovimo, katere strani se uporabljajo. To nam pomaga analizirati podatke o prometu spletnih strani in izboljšati naše spletno mesto, da ga prilagodimo potrebam strank. Te informacije uporabljamo le za namene statistične analize, nato pa se podatki odstranijo iz sistema.

Na splošno nam piškotki pomagajo zagotoviti boljšo spletno stran, saj nam omogočajo spremljanje, katere strani se vam zdijo uporabne in katere ne. Piškotek nam na noben način ne omogoča dostopa do vašega računalnika ali kakršnih koli informacij o vas, razen podatkov, ki jih želite deliti z nami. Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko običajno spremenite nastavitve brskalnika, da zavrne piškotke, če želite. To vam lahko prepreči, da bi v celoti izkoristili spletno mesto.

Ob prvem obisku naše spletne trgovine se vam prikaže obvestilo o piškotkih.

Izbirate lahko med različnimi vrstami namestitev za piškotke:
 • Nujno potrebni piškotki: izvirajo iz naše spletne strani in so potrebni za pravilno delovanje ter osnovno funkcionalnost. Naša spletna trgovina ne more pravilno delovati brez teh piškotkov in je lahko onemogočena samo s spreminjanjem nastavitev brskalnika.
 • Analitični piškotki
 • Oglaševalski piškotki

Povezave do drugih spletnih strani

Naše spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih zanimivih spletnih mest. Ko pa uporabite te povezave, da zapustite naše spletno mesto, upoštevajte, da nimamo nobenega nadzora nad tem drugim spletnim mestom. Zato ne moremo biti odgovorni za zaščito in zasebnost kakršnih koli informacij, ki jih posredujete med obiskom takšnih spletnih mest, in takih spletnih mest ne ureja ta izjava o zasebnosti. Bodite previdni in si oglejte izjavo o zasebnosti.

Nadzor vaših osebnih podatkov
Zbiranje ali uporabo vaših osebnih podatkov lahko omejite na naslednje načine:

 • kadarkoli vas prosimo, da izpolnite obrazec na spletnem mestu, poiščite polje, ki ga lahko kliknete, da označite, da ne želite, da bi kdorkoli uporabljal podatke za namene neposrednega trženja
 • če ste se predhodno strinjali z uporabo vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, si lahko kadar koli premislite tako, da nam to sporočite prek naših podatkov za stik z nami

Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali, distribuirali ali dali v najem tretjim osebam, razen če imamo vaše dovoljenje ali če to od nas zahteva zakon. Vaše osebne podatke lahko uporabimo za pošiljanje promocijskih informacij o tretjih osebah, za katere menimo, da bi se vam lahko zdele zanimive, če nam poveste, da želite, da se to zgodi.

Če menite, da so kateri koli podatki, ki jih imamo o vas, napačni ali nepopolni, nam čim prej pišite ali pošljite e-pošto na info@evinasobica.si. Takoj bomo popravili vse informacije za katere se bo izkazalo, da so napačne.

Seznam piškotkov, ki jih zbiramo

V spodnji tabeli so navedeni piškotki, ki jih zbiramo, in informacije, ki jih shranjujejo.

Nujni piškotki
So vedno omogočeni, ker so potrebni za osnovno delovanje spletne strani in spletna stran brez njih ne bi delovala pravilno. Lahko se jih onemogoči samo s spreminjanjem nastavitev brskalnika. 

Ime piškotka  Opis piškotka in njegov namen  Trajanje  Izvor 
FORM_KEY  Shranjuje naključno generirani ključ za zaščito podatkov pred preprečevanje ponarejenih zahtev.  seja  www.evinasobica.si 
PHPSESSID  ID vaše seje na strežniku.  seja  www.evinasobica.si 
GUEST
VIEW 
Gostom omogoča ogled in urejanje svojih naročil.  seja  www.evinasobica.si 
PERSISTENT SHOPPING CART  Shranjuje ključ (ID) vztrajne košarice in omogoča obnovitev košarice anonimnemu kupcu.  30dni  www.evinasobica.si 
STF  Informacije o izdelkih, ki ste jih po e-pošti poslali prijateljem.  seja  www.evinasobica.si 
STORE  Sledi izbranemu pogledu trgovine ali izbranemu jeziku.  seja  www.evinasobica.si 
USER ALLOWED SAVE COOKIE  Označuje, ali je stranka dovolila uporabo piškotkov  90dni  www.evinasobica.si 
MAGE CACHE SESSID  Sproži čiščenje predpomnjene vsebine v brskalniku.  1dan  www.evinasobica.si 
MAGE CACHE STORAGE  Omogoča predpomnjenje uporabniško-specifične vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo.  1dan www.evinasobica.si 
MAGE CACHE STORAGE SECTION INVALIDATION  Omogoča predpomnjenje specifičnih razdelkov vsebine v brskalniku, ki jih je treba razveljaviti.  1dan www.evinasobica.si 
MAGE CACHE TIMEOUT  Omogoča predpomnjenje vsebine v brskalniku za hitrejše nalaganje strani.  1dan  www.evinasobica.si 
SECTION DATA IDS  Omogoča predpomnjenje vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo  1dan  www.evinasobica.si 
PRIVATE CONTENT VERSION  Dodaja naključno, unikatno številko in čas stranem z uporabnikovo vsebino za preprečitev njihovega predpomnjenja na strežniku.  10let  www.evinasobica.si 
X MAGENTO VARY  Konfiguracijske nastavitve, ki izboljšujejo predpomnjenje vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo.  seja  www.evinasobica.si 
MAGE-TRANSLATION-FILE-VERSION  Olajša prevajanje vsebine v drug jezik.  seja  www.evinasobica.si 
MAGE-TRANSLATION-STORAGE  Shranjuje prevedeno vsebino, če jo uporabnik zahteva.  seja  www.evinasobica.si 
MAGE-MESSAGE  Uporablja se za obvestila, opozorila in opise napak med brskanjem (npr. če izpustite obvezno polje pri oddaji naročila ipd.). Sporočilo se izbriše iz piškotka, zatem ko je prikazano uporabniku.  1dan  www.evinasobica.si 
PRODUCT DATA STORAGE  Za izvedbo funkcionalnosti nedavno ogledanih izdelkov.  1dan www.evinasobica.si 
RECENTY COPARED PRODUCT  Shranjuje ID-je nedavno primerjanih izdelkov.  1dan www.evinasobica.si 
RECENTY_ COPARED_ PRODUCT_ PREVIUS  Shranjuje ID-je nedavno primerjanih izdelkov.  1dan www.evinasobica.si 
RECENTY_ VIEWED_ PRODUCT  Shranjuje ID-je nedavno primerjanih izdelkov.  1dan www.evinasobica.si 
RECENTY_ VIEWED_PRODUCT_ PREVIUS  Shranjuje ID-je nedavno primerjanih izdelkov.  1dan www.evinasobica.si 
SECTION_ DATA_ IDS  Shranjuje informacije, specifične za kupce, povezane z dejavnostmi, ki jih sproži kupec, kot npr. prikaz liste želja, prikaz podatkov o zaključku nakupa ipd.  1dan www.evinasobica.si 

Analitični piškotki
Ti nam omogočajo, da s spremljanjem aktivnosti uporabnikov spletne strani izboljšujemo njene funkcionalnosti in uporabniško izkušnjo. Ti piškotki ne zbirajo informacij preko katerih bi se lahko uporabniki identificirali, temveč se informacije zbirajo na anonimen način.
Ime piškotka Opis piškotka in njegov namen Trajanje Izvor
_gat Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani 1dan Google Analytics
_gid Spremljanje satistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani 1dan Google Analytics
_ga Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani 2leti Google Analytics
fr Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani 90dni Facebook

Oglaševalski piškotki

Oglaševalski piškotki vam omogočajo, da se povežete z vašimi družbenimi omrežji in delite vsebino na naši spletni strani preko družbenih medijev. Ti piškotki zbirajo informacije, s pomočjo katerih je oglaševanje bolje prilagojeno vašim interesom, tako na naših kot tudi na drugih spletnih straneh.
Ime piškotka Opis piškotka in njegov namen Trajanje Izvor
_fbp Uporablja ga Facebook za pripravo targetiranih oglasov seja Facebook
IDE Uporablja ga Google DoubleClick za registracijo in poročanje o dejanjih uporabnika na spletnem mestu po ogledu ali kliku enega od oglasov oglaševalca z namenom merjena učinkovitosti oglasa in prikazovanju ciljanih oglasov uporabniku 390dni doubleclick.net

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
• za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
• za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
• za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, ...)

Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.
• Internet Explorer 9
• Internet Explorer 7 in 8
• Chrome
• Firefox

Velja od 26.01.2023